Sunday, January 6, 2013

1/ 1/ 2013

Alhamdulillah finally arrived in one piece to malacca and also my college on 1 January 2013.Hello new year. It is such a lucky moment for Syida and I since we met Dr. Kamaruddin. We are in the same bus actually and he send us to the college right after her wife fetch him at Melaka Sentral.

I immediately went to the store to get my things and all the clothes and books that I have kept in that room. Fuh, mahu patah pinggang den rasanya dengan sakit badan duduk dalam bus selama 12 hours lagi, pastu nak bawak keluar those kotak-kotak from the stor lagi, nak tolak those kotak-kotak pergi ke tangga hujung lagi. Tu tak termasuk nak angkat naik kotak-kotak tu semua bawak masuk ke bilik aku di aras dua. Fuhhh... Penat habis.

Pukul 10 lebih aku daftar then terus masuk bilik. Barang-barang aku tak bawak naik pun except for my luggage sebab nak tunggu rumate aku datang baru nak angkat sama-sama. After I got my room key, I entered my room and it is quite disappointed to know the fan does not work. Mencabarnya hidup tapi since aku memang mengantuk + penat duduk dalam bus tu, aku lelap jugak finally until 2.30pm after aku dapat message dari ashratul untuk ajak keluar makan dan beli barang. Aku keluar dengan ash ,awanis dan shera pergi jusco. Balik pukul 7 lebih dah pastu malam tu baru duk angkat barang dengan si fara.

sebab penat sangat, tak semua barang dapat angkat habis. Bila macam ni, rasa diri tough sangat macam lelaki sebab boleh angkat kotak-kotak buku yang maha dasyat lagi berat tu semua. haha. Paling menguji ketahanan dan kesabaran bila pintu bilik aku tetiba terlock tak dapat buka sebab kunci dia stuck. Mula la aku turun naik tangga pergi bilik penyelia untuk ambik master key, mujur jpp blok kediaman ada kat bilik tu malam tu. hiks. mahu tak dua tiga kali aku turun naik tangga. Sob sob. Rasa energy level tinggal 10% je lagi. So we decided to stop and sleep. Esok la sambung lagi.

Malam tu tidur dalam pukul satu lebih since penat. Syukur sangat sebab tak kena insomnia. Oh yeah, maybe sebab penat and esok first kuliah so badan aku paham yang aku kena tidur. ;)

too many things happened on 1st January 2013. Well, I started my day with some challenges and obstacles. Just bring it on ok, 2013. I will be ready. Banyak perubahan dasar yang dibuat since pengarah baru ni datang. Hopefully rules makin longgar. weeeee. Ah, longgar ke tak aku main redah jer.

hadiah daripada pihak kolej kepada NYDP sebab parking kereta di tempat yang salah. Tak paham aku dengan arahan admin ni. Hai, awal-awal lagi boleh kasi orang menyirap darah. ;)

bila aku masuk je area asrama pagi tu, aku tengok notes ni kat kereta ashratul aka nydp. semoga tabah. ok lagi asal tak kena clamp tayar kan. hiks.hadiah new year la katakan


No comments:

Post a Comment