Friday, January 25, 2013

[ ceramah motivasi ]

I managed to attend a talk, merely more on motivational talk held by our IPG.
I found it really interesting when the motivator knows how to read our wish. He asked us to write our wish on a piece of paper and folded it before we handed in to him. He managed to read the chosen piece of paper, where he can't even see the written wish. 

it is what he called as MUNAJAT.. for me, he is gifted with that ability to read the unseen wish. 
let's not talk about this as I wanted to highlight the main point for the talk.

throughout the almost two hours talk, I realised in the power of DOA'. 
When we write the wish, he asked us to have our doa first and he did the same way too. When he managed to read the chosen wishes, all of them were correct. He proved to us Allah does listen to our prayers , to our DOA. HE always listen, and I? I always have this doubt that my doa will never be granted. 

just keep praying, HE will be listening. HE did but HE just doesn't grant our wish and pray because of these reasons ( this is what I believe) : 

1. HE wanted us to be patient and keep praying for HIM, relying on HIM
2. HE wanted to replace with something better. Remember, HE knows better what we need not what we want. 

 Allah itu dekat, kita yang menjauh dengan NYA. Macam aku sendiri, aku yang jauh dari NYA. DIA sentiasa mendengar doa hambanya. Mohonlah sepenuh hati, DIA tahu apa di dalam hati kita. 

another highlight : berbuat baik kepada IBU BAPA. 
Betapa restu ibu bapa tu penting bagi kita sebagai anak. Berkatnya hidup kita adalah dengan redha ibu bapa.  Tetiba aku rindu parents aku siap menangis bagai lagi bila mention pasal parents ni. They own the top rank in my heart ok. Pulanglah bila ada kesempatan waktu, telefon lah bila free. Kalau topup boleh habis banyak untuk call kawan or boyfren girlfren takkan nak telefon mak ayah pun tak boleh? anak jenis macam mana kita ni... 

Semoga Allah menjaga ibu bapa aku di kala aku jauh dari mereka. Peringatan juga buat aku, yang tanggungjawab menjaga ibu bapa aku dan juga ibu bapa (mertua aku) bila aku dah kerja nanti. Jangan asyik busy dengan kerja. Mereka semakin tua, bukan semakin muda. Mereka pernah menjaga kita dan kita lah yang jaga mereka bila mereka tua. 

last but not least, have faith in HIM. HE does listen to our prayers, even though we are sinners. 

No comments:

Post a Comment