Sunday, January 13, 2013

[ weekend 13/ 1/ 2013 ]


pergi cycling dalam hujan di bukit serindit dengan nad, ayu, bella, fara, dan syukriah.Kami rembat basikal entah sapa punyer kat asrama tu since kami pakai konsep wakaf so kami pun cycling la pergi bukit serindit. Konon nak jogging, lagi best konon nak pergi pukul 7.3o pagi lagi tapi ohhhh hampeh semua itu. 8.30 pagi baru kami pergi.

sesungguhnya rumate aku fara arif tentang jalan shortcut nak pergi bukit serindit. Wondering how she managed to know all the route to arrive the using jalan kampung padahal bukan selalu dia pergi bukit serindit.haha. Cycling dalam hujan round and round siap kena marah dengan sorang pak cik cina ni sebab takutkan burung-burung merpati kat bukit serindit tu.

Cycling je la kami mampu since hujan boleh tahan best jugak renyai renyai. Lepas tu part paling best, rantai basikal yang rumate aku kayuh putus tetibe kat tengah jalan. Punyer la agak suffer si nad bawak basikal yang putus rantai tu since fara tak tahu nak bawak basikal rosak tu sampil pegang pada basikal aku untuk bawak dia balik maktab.

Free-free kami tolong gantikan rantai basikal entah sapa punyer eventhough kami tahu rantai tu putus sebab uzur sangat dah. Nevermind, at least we responsible on what we did. Kami pinjam so tu salah kami bila rantai basikal tu putus. RM7 melayang sebab ganti rantai basikal. To the owner, mintak maaf sebab rantai basikal awak putus, tapi kami dah ganti baru taw.

aku jugak belajar cara nak tukar rantai basikal mana tahu in future aku nak tukar rantai basikal anak aku ke. hiks. Watch and learn. Watch and learn. ;) Balik-balik terus ting tong sebab makan roti canai lepas cycling . Mana aku nak kurus kalau macam ni kan. ngeh3.Revise subject Mr. Thillai since aku memang cuak bila subject dia. Isnin adalah subject dia mengajar. Oh no, dia ajar aku untuk always be prepared before the lecture begin and prepare for the presentations. 

p/s : boleh tahan jugak cycling ni. berpeluh jugak la.hihi




our memories 

No comments:

Post a Comment