Friday, March 29, 2013

s.a.b.a.r

sabar itu indah. 
kata orang lah.

aku menanti untuk merasai indah nya nikmat sabar itu
semoga aku kurang merungut dengan apa yang aku ada sekarang.

All I can say is, I am appreciating everything that I have, bury the negatives thoughts in me. 

Aku mahu jadi insan yang sabar. Sabar dalam berkorban, sekalipun kecik je pengorbanan aku ni nak dibandingkan pengorbanan mereka

Semoga aku tidak menyesal di kemudian hari, sebab itu aku ambil keputusan ini. 

kata kata rohilmi, 
maybe petunjuk tu dah diberi kepada mereka supaya suruh aku masuk kat sini. 

aku pegang kata kata itu.

Sabar, 
suatu hari nanti aku pasti merasai nikmatnya. Aku percaya janji NYA. aku bersyukur, terima kasih kerana menjadikan aku insan yang kuat di sini. 


Sabar, 
suatu hari nanti, pasti akan ada yang datang untuk menjadi one and only. Yang akan melihat setiap flaws aku adalah kelebihan aku.
Cukup aku hanya cantik dia matanya. Growing up with low self esteem, having thoughts that I am not as pretty as others, rupanya ada jugak orang yang share feeling yang sama iaitu kak fynn. kak fynn, you are lucky to have a wonderful husband. ye sabar itu kuncinya. 
Sabar untuk suatu nanti akan ada yang melihat kebaikan hati budi melebihi kecantikan luaran. 
jadi, let's change myself to be a better person, better muslimah. Open my heart to the one and only, the right one that HE choose for me. 

Sabar,
untuk suatu hari nanti, aku bebas. 
ye bebas
By that time, I need space and time for myself to do all the things that I wanted to do.
sementara itu, sabar. 

SABAR itu indah. 
Semoga aku terus sabar. 

Amin~

tarik nafas dalam dalam. Senyum. 


No comments:

Post a Comment