Saturday, April 6, 2013

my flaws, my weaknesses

accepting my flaws, knowing that no one is born perfect and I have so much flaws inside me that I somehow will be proud of having them. 

These are my random flaws, thanks to those who are willing to endure and accepting my flaws without any complain and yet still true to me. 

# I don't like sharing my things, but with certain people I really don't mind. I am willing to share, but doesn't mean it has to step over the limit. Take note that I grew up without sharing anything like tshirt, tudung and whatsoever with my sister or other siblings. Our properties are our privileges but I tolerate with sharing the moment I entered boarding school since form 1.

# I hate and will forever hate selfish people, and hypocrite and double face people. For me, kindness and helping people in need are two noble things to do. I don't mind people being selfish without giving other their mess, but I totally damn furious when their selfishness caused trouble to others. So do with hypocrite and double face people. As if you have no principles in your life, you have no stand and I regard you somehow as a loser. 

# I love my privacy, I love myself for being lone ranger, I love myself for being independent and having a firm and strong principles in life though it caused some problems with others. I believe in what I believe. Sorry that I don't really like crowded place, with crowded people. Sorry that I am not used to it. Maybe I can change this flaws when I meet someone who loves being in crowded people and crowded places. Sorry but I regard this as my beauty flaws. 

# I do what I wanted to do, yes, keras kepala and so stubborn and I don't rely follow others'. If they say,you shouldn't do this and that when I ask their opinion, I will decide the final decision later on. Some of them, I regret doing that, blaming myself for being stubborn and ikot kata hati, but hey, I learnt from my mistakes right? I rule my own life. I hate being controlled. 

# I break stupid rules, I am outspoken and dare to quarrel and argue when I think the rules shouldn't be implemented. I dare to break the stupid rules when I think it is totally does not make in any sense. Bila dah kantoi tu, memang tanggung sendiri lah kan.Tapi being outspoken tu yang selalu bagi aku masalah bila aku cuba untuk argue mencari rasional kepada stupid rules tu. Haih,, lain kali tunduk je,angguk buat buat menyesal tapi sayang, sesekali je aku dapat buat angguk tu,selebihnya aku banyak persoalkan kenapa tak boleh macam tu, ehee.. 

# Insomniac. I hardly sleep at night especially when I am at home. I was lucky enough that I didn't happen when I am in the college. Kalau tak,suffer oii jadik burung hantu ni. Selama sebulan aku terpaksa jadik insomniac bila aku cuti dan duduk rumah. ;( Perit. 

# Aku tak suka lipat baju. Basuh baju and jemur baju yeap aku suka la buat tapi lipat baju? Mintak ampun mintak maaf, terpaksa je aku buat. 

# childish, manja,suka clinging dengan orang yang aku rasa aku nak clinging dan aku ni kelam kabut orangnya. Paling teruk, suka letak barang merata pastu cepat lupa mana aku simpan barang tu especially kunci. Mohon untuk jumpa someone yang boleh complete kan flaws aku ni. 

# benci barang bersepah. tak suka statik. Tak suka benda imperfect. Kalau baju-baju, haruslah dilipat dan disusun mengikut saiz lipatan yang sama. Begitu juga susunan buku. 

# tidur dengan banyak bantal. Akan sentiasa berselimut dengan comforter sekalipun siang hari. 

# suka tidur, I can even sleep anywhere sekalipun di tengah padang yang panas dan sekalipun naik bus yang pemandu dia bawak laju giler macam dia tengah bawak kereta formula one. Ehee, nyenyak lagi aku tidur. 

# aku masih tidur dengan bantal busuk, cuma tak dapat bawak pergi tempat belajar. maaf, can't live without it. Sekalipun aku dah kawen pun, boleh tak nak bawak bantal busuk tu lagi bila dah kawen, boleh tak mr. future hubby? eheh~ 

# cepat marah tapi hanya marah pada orang yang buat aku marah, bukan pada semua orang. Kenapa nak buat orang lain bad mood sama kalau hanya marah pada seseorang tu? pergi la marah dia kan. Aku boleh tahan penyabar,especially dengan kawan-kawan tapi kalau buat benda yang menyusahkan orang ni, memang free-free lah aku marah kau nanti. 

# ignorant and not being sensitive. medical result pun sokong yang aku ni insensitive. Maybe aku grew up sendiri, aku tak tahu nak express macam mana nak cakap aku care pasal kau, finally end up being ignorant. Aku jugak insensitive, contoh kalau kau sakit, sorry aku hanya pandai suruh kau makan ubat,selebihnya, pandai pandai lah. Sound kejam tapi aku memang tak reti nak being sensitive. 

# tak suka tunggu orang dan tak suka menunggu. Cuba belajar untuk tunggu orang sekarang. Cuba, tapi hati sebenarnya tak happy. Kau dah besar, tak kan nak gi kelas pun nak saing saing lagi? unless siap sama sama boleh la pergi kelas sama sama ya dak? dan tolong jangan tunggu aku. Aku tak suka. rasa tak bebas. Aku boleh jalan sendiri, aku pandai lah pergi sendiri. tak baik susahkan orang. 

# tak suka sangat message unless kau orang yang cukup penting dalam hidup. dan aku suka bercakap, so aku lagi suka bergayut telefon. I am talkative, macam mak nenek. hehe.

# susah nak bangun tidur, dan mudah mamai. Aku bangun bila roh dah masuk dalam badan aku.Muehehe. Hanya orang yang sabar je boleh kejutkan aku dan aku mudah mamai, so kalau call time aku tidur, mintak maaf kalau aku merapu entah ape ape. Paling best, aku mengigau dalam tidur. 

# aku tidur sangat BUAS. kalau dalam bus pun boleh tidur macam atas katil, memang sorry lah orang sebelah aku. Aku tak boleh tidur atas katil yang aku tak biasa tidur, macam katil rumate ke, katil kawan ke. Sorry, tak suka. 

# agak arrogant dan egois, dan tak pandai nak mix around sangat dengan orang. Aku sebenarnya lagi suka berdiam diri, hanya dengan orang yang aku confident dan selesa nak bercakap, memang aku cakap macam mak nenek lah. 

# susah nak ingat nama orang tapi mudah ingat muka someone tu bila aku jumpa first time. 

# susah nak nangis, tapi hati tisu. Layan korea pun boleh nangis sampai habis sekotak tisu. Jiwa tisu lah sikit, tengok video tacing tacing pun nanges. Nampak je kasar luaran nya, nampak je arrogant and strong orang nya. Maaf, aku memang mudah jugak la menangis. Kena maki jangan risau, jiwa aku kental tak menangis.kena marah kaw kaw pun boleh buat muka sardin lagi. Once I started crying, I will be hardly stop crying. Sampai semput and sesak nafas aku nanges. 

# kasar. dari segi perwatakan and percakapan. Kecuali dengan orang yang perlu aku hormat. Well, actually, aku act macam mana orang tu act. Kalau orang tu lemah lembut, maka lembut lah aku bercakap and berkelakuan. Sama dengan orang orang yang lebih tua, aku akan jadik selembut mungkin sebab dasar rasa hormat. 

# cukup gila gila. Unpredictable. kadang kadang boleh lesap sekelip mata je sampai KL memalam buta. Tak fikir baik buruk terus belasah pergi je kan. Well, tu la,aku pun kadang kadang tak paham kelemahan aku yang satu ni,, padahal bahaya buat kerja yang unpredictable ni. 

# tak suka bawak handbag, tak begitu feminim, tak suka pakai barang kemas or pape gelang. Aku tak suka pakai high heels. mak dah bebel berapa kali sebab tak reti nak bawak handbag, ye la bakal cikgu kan,sorry mama, I love beg sandang more. ngee

# aku paling takut dengan lipas. So jangan bergurau bodoh dengan aku berkait dengan lipas. Aku trauma lipas masuk dalam baju tidur aku masa kecik sampai sekarang aku takut dengan lipas. Sekarang ni je aku cuba untuk overcome trauma aku bila aku dah berjaya bunuh lipas, nak compare dengan dulu kala yang terus lompat naik atas kerusi meja kalau nampak lipas. 

#gayat dan takut air. Sangat gayat dengan tempat tinggi,, dan sangat takut air sekalipun aku suka main air sebab tak pandai nak berenang. So, nak kena belajar berenang and belajar untuk overcome gayat ni. 

# takut guruh, petir dan gelap. Melainkan aku tahu ada orang yang bersama aku so aku tak takut la tidur dalam gelap, or duduk dalam gelap, sama jugak bila ada guruh petir dan kilat. Rasa nak menyorok bawah meja tu ada jer. 

#attention aku mudah distracted, dan aku memang jenis pelupa bila letak barang, bila park kereta ke or bila nak ingat nama.So kena ada reminder selalu dengan aku. 

#tak tahan sejuk dan tak tahan sakit. I cannot endure these both situation. Sejuk melampau buat aku menggigil tahap gaban padahal dalam aircond je pun. Memang tak boleh la, maybe sebab tu la kot Allah tak bagi aku pergi belajar oversea dan aku tak mampu nak tahan sakit. Lemah betei . Kena inject je pun badan terus lemah. Luka sikit macam parah bebenor jer.. Wuuu. 

# bila nervous aku akan sakit perut, pastu mula cari toilet. Lumrah biasa bagi seorang gadis bernama nor syazliana ni haa kalau nervous mesti sakit perut. 

#suka pakai baju ikot suka hati. Like some girls, mereka akan betul betul concern pasal penampilan mereka, but not me. Boyfriend pun mesti malu nak jalan dengan aku kalau aku ada boyfriend agaknya. Pakai selipar toilet je bila nak keluar, pakai tudung tak pernah nak matching dengan baju, asal ada.tak reti nak make up make up. maaf, aku simple cuma. This is my flaws, I am not pretty, I am the ugly betty. so? 

too many flaws, too many weaknesses. I am what I am. If I can change my flaws, insyaallah I will but if I can't, others have to accept me the way I am.If you cannot endure these flaws you can freely walk away from my life, I have no right to stop you. To those who can be there for me,accepting me the way I am, thank you. 

api adalah sifat aku, lumrah anak nombor tiga. muehehe. Nakal tak usah cakap, gila gila, lagi lah kan. 




No comments:

Post a Comment