Wednesday, February 12, 2014

hampir muak

semua sibuk cakap
' ala, semua orang nak kawen dah, aku nak kawen tapi tak tahu bila. aku nak kawen tapi tak dak calon, ala jelesnya orang nak kawen dah aku bila lagi'

aku happy bila kawan kawan yang dah nak kawen ni cakap pasal preparation dyeorang nak kawen. Happy bila temankan mereka pergi pameran kawen, cari kain untuk dyeorang. Happy dengan cerita dyeorang.


tapi, hampir muak dengar cerita mereka yang tak konfirm lagi nak kawen ni. Yang umpama asyik merungut bila la aku nak kawen,, yang asyik duk cakap jelesnya orang kawen.

psiko pada aku jugak yang memang tak terfikir nak kawen dalam usia terdekat (waktu belajar). psiko pada orang lain. dan hampir muak mendengar rungutan itu.

umpama macam tidak bersyukur. umpama macam tidak sabar dengan ketentuan Allah.

ada sebab dia jodoh tu DIA rahsiakan.

keep praying, HE will grand your wish. cuma cepat atau lambat.

so, sementara waktu ni, ambik masa mendalami ilmu agama, ilmu dunia dan juga ilmu rumahtangga. ilmu dunia untuk homeschooling anak-anak nanti. ilmu agama untuk bekalan dunia akhirat dan juga nak didik family, dan ilmu rumahtangga supaya marriage tu kekal lama dan diredhai NYA selalu.

boleh?

jangan merungut, umpama kita persoalkan takdir DIA. aku dah banyak merungut pasal life aku yang camni, so aku tak nak merungut lagi pasal jodoh. I know, the right time will come and HE will grand my prayers.

cuma, enough with those talking and start praying for the best. Share the happiness for those who will end their bachelor's life.

No comments:

Post a Comment