Tuesday, February 4, 2014

memory jementah, the continued story.

the story continue,,,,,,

esok pagi nya,kuliah macam biasa (pagi tu ada voting untuk jawatankuasa perwakilan pelajar and I already knew I will not get the post for the high committee) and that morning I woke up having fever like previous week (dah lebih seminggu aku asyik demam malam tapi pergi camping tak demam pun,heh heh) .

Anis macam biasa pergi klinik peringgit since last night lagi dia dah mula nak demam. tapi yang buat aku macam terkejut bila dapat tahu anis kena suspek virus kencing tikus,Leptospirosis (saintific name gittew) . 
Maira dah cuak semacam and aku buat buat cool. Lepas tu, semua pergi klinik petang tu jugak untuk check dengan doktor since kami baru balik camping semalamnya tu dari Jementah.

actually memang aku nak pergi jumpa doktor pun petang tu sebab dah lebih seminggu aku duk demam malam jek, ubat batuk woods dah sebotol aku minum dengan susah payahnya ( tak sedap punyer pasal) tapi still batuk lagi. Ni jadik semua orang pergi klinik peringgit since anis dah suspek virus tu. 

tapi pelik, sebab aku google, simptom demam dia lambat sikit, so macam ragu if anis kena virus tu dan secepat itu. Aku ni pulak duk risau kena denggi since demam malam adalah simptom dengue fever. Macam biasa, kalau dah kau cerita kau balik mandi air jeram pastu member kau anis dah kena tahan wad sebab suspek virus tu, semua daripada kami kena ambik darah. 

benda bikin aku lemah lutut, ambik darah. tapi ujian darah aku ambik masa paling lama untuk siap compared to others. why oh why? I just didn't care at all actually. Bila masuk balik bilik doktor tunjuk result darah, terus doktor suspek aku kena virus kencing tikus jugak (lah, pulak? ) . Masa ni baru mula nerves. mahu tidak aku nerves sebab takut nak pergi hospital je sebenarnya. heeeee. 

tapi dapat pengalaman menarik bila first time kena insert jarum untuk masukkan air and naik ambulans you. jangan main main, naik ambulans dari peringgit ke hospital melaka. Siap ada nurse cun lagi escort sama and I thanked Aira sebab temankan aku dalam ambulans tu sampai la ke hospital. 

makan bubur nasi, pastu kena ambik darah lagi. siot je, part paling tak best kat hospital bila nak keluarkan jarum yang guna untuk insert air tu, seriously sakit masa dia tarik jarum panjang tu keluar. I have a silly yet clumsy yet macam hampeh moment with that young doctor, nasib baik kau handsome kalau tak aku tampor jugak doktor tu karang. 

end up aku bebas dari suspek virus kencing tikus,, tapi esok tu kena pergi ambik darah lagi kat poliklinik tu sebab suspek denggi plak (darah aku ada banyak kuman, ternak kuman sejak bila pun aku tak sure). Nyaris doktor tu admit aku wad, tapi since dia ambik darah aku so kira bebas lah kan.

makan dengan hati gembira sebab dah tak de pape,, (actually aku pun konfiden jugak kami tak kena virus tu) . lepas tu balik dengan jayanya terus ting tong. penat yang amat. 

tapi paling kesian dengan anis, sebab sebenarnya dia kena appendiks and ulser dalam perut. Memang deviated terus dari suspek virus kencing tikus tu and now she went for the surgery and it was a success.Still trying to recover from her surgery. speedy recovery anis. Nanti kita pergi cari lagi doktor syauqi tu ea. (dah head over heals towards a doctor who treated her in that surgery ward). 

mungkin itu jodoh? 

dan aku bebas dari suspek kencing tikus. We all freed from that virus. it matters the most. 

No comments:

Post a Comment