Sunday, June 8, 2014

sem 5 was such a hectic

yippi yabedabeddu.
I am enjoying my semester break.
holiday.

end of my fifth semester, so another 3 semester to go and now I have the chance to update my blog.I really can't wait to end all this. I just hope this semester my pointer will elevate though I know it seems quite impossible, but never mind, I did my best so I'll leave everything in HIS hand to decide. Tawakkal aje lah.

so ape yang aku dah buat sepanjang satu sem ni? satu aim pon tak tercapai lagi rasanya. Aisyh, need to work it out a bit harder.

here's an update on what had happened in my life for this one whole semester.

1. ke rumah nenek esah di Tampin. Mandi air panas gadek, pukul 2 pagi baru balik. wihuuu. air dia kotor wei..

2. handle event BIG kali ni school visit, macam biasa aku pegawai perhubungan luar dgn sekolah cluster tu.
( I impressed with the environment, this school really deserve the tittle. I also came from a cluster school, so I know how they work) 

3. exam koku kepegawaian, oh dapat gred B so kena complete 4 praktikal la jawabnya untuk tauliah pegawai. frust wei tapi salah sendiri tak hafal elok2 buku tu.

4. handle minggu kokurikulum, merentas desa again jadik pegawai perhubungan luar deal dgn polis trafik ( memang tu la jawatan aku even since I left perwakilan pelajar) lol.
( buat nombor larian peserta. Kat sini banyak boleh tengok sikap manusia, yang most of the time tahu condemn jer kerja nya tapi cakap tak fikir depan belakang, tak fikir situasi ajk tu macam mana susah nya bekerja. Bila kau di atas baru kau tahu susah macam mana, tapi pengecut tak nak ambik jadik ketua tapi last2 reti condemn orang je.bitchy! ) lol but I mean it. I hate this type of people.I did.




( dapat lecturer yang super duper awesome cam encik rosli ni memang best) 

5. APTIS test at SK Padang Temu, one step closer to be an agitator for British Council, my long wishes. Oh harap lulus la Aptis test, aku dah penat nak repeat sebab fail cambridge test. Please lulus please. I did my very best dah tu,, wuuu.

6. sambut birthday Puan Zaima @ ibu kt nasi beriyani tesco. Jumpa crush lama dgn awek dia kat situ pulaks, now dia dah selamat jadik suami isteri dah pon. kihkihkih.
testing buat kek ni kat umah Fa, aku tumpang makan skali kek tester tu. hiks. so tadaa ni la kek tu. choc moise cake. I just love cake.




( ni lah geng2 camping untul RZRM consultant. Puan Zaima and ayah dah plus kawan2 yang lain dah macam siblings dah .. Puan Zaima masak best woo selain busu. Tu yang syiok bila g camping )


7. pergi UIA untuk seminar pengurusan cinta. I learnt a lot, I gained a lot. thanks to Aam bagi tumpang bilik.

( ada aiman azlan, ada hilal asyraf. Tambah ilmu sikit2 apa salahnya )



8. acara tahunan wajib untuk geng kami 9 orang, birthday celebration. Mula2 sekali start dgn ayu, then iffah combine dengan aku then si nabila huda.

9. lepak n birthday celebration with maria Ulfa, lama bebenor dah tak jumpa dia since akak maria dah grad. Spend time with her at Starbuck, pantai klebang , pantai alai n watching spiderman 2. Syiok wooo.

10. dramatization for my coursework LGA. Aku jadik kelawar weh, syiok pulaks berlakon jadik kelawar ni.heeeeee.

11.camping dengan RZRM consultant. tapi camping kali kedua paling aku tak akan lupa bila razman kena patuk ular blue coral (one of the most deadly snake in the world). it is such a miracle that he survived coz there is no anti venom for that snake. doktor yang treat razman tu hensem tapi razman masuk wad kejap sangat, tak sempat nak usha dia lebih2. Razman should stay a bit longer so that I'll have a strong reason to visit him and meet that charming doctor. Lepas Anis yang bikin suspen kitaorang sebab kena suspek kencing tikus, razman buat suspen dengan kes ular.. memori betol lah

12. watching movie OCULUS with my geng tapi tak cukup korum 9 orang. Watching at Melaka Mall, so tak ramai orang, macam kitaorang booking cinema tu untuk kita2 je. serious kteorang je yg melongok tengok movie tu. Sempat jugak tengok movie robocorp punyer lah gigih pakai baju kurung berlari sana sini siapkan kerja sebab nak tengok movie ni. nah belanja gambar satu.

13. prakticum a.k.a practical at SK Semabok,, memang menguji semua lah minda jasad hati emosi intelligent semua bagai sebab kena ngajar kelas last, dapat cikgu yang agak cepat panas baran n cerewet, dan dapat one of the most perfectionist lecturer as my pensyarah pembimbing yang bagi markah. But both of them are very helpful and I learned a lot through out this first phase of practicum. memang mencabar kau ajar kelas last , imagine you nak plan camne nak ajar dyeorang bila ada yang tak pandai membaca menulis, pastu nak control class yang ada almost 30 cute little devils tu.. cabaran woo dan aku rasa aku paling worst sekali mengajar kali ni. so I am damn worried about my pointer since markah praktikal ni bnyk influence pointer.
paling sakit lagi seksa nak settle kan fail praktikum pastu buat teaching aids sampai almost everyday kau tidur pukul 5 pagi. paling awal tu pukul 2 pagi. ok tu baru sebulan. next sem 2 bulan bhai.urghh..

14. photoshot saje suka suka dengan geng tapi yes tak cukup korum lagi 9 orang. masing2 busy so yang mana ada je lah. buat kat area dataran pahlawan bukit st. paul tu. there's one japanese man nak ambik gambar dengan aku. wooo aku tahu cakap arigato kuzamaise jek. hiks.

15. ajak ashratul lepak bila semua dah settle nak tunggu exam je, pergi la naik pirate ship kat pirate park, kekonon best. sekali naik ambik kau gayat gilerrrr. aku siap menjerit cakap abang tu 'please get me out of here'.. si ashratul tahan je la dengan perangai aku. Uiii gayat kot macam naik roller coaster kat USS. ok tak mahu dah naik pirate ship. tapi kita nek ferris wheel plak okayh dengan wall climbing. muehehe.

16. sehari sempena hari ibu, buat flying fox and kayak dengan anak anak yatim KAYFAZ fatimah az zahra. Jadik fasilitator and i took the chance untuk berkayak. mahu tak rentung kulit aku panas terik pon duk berkayak jaga stopper flying fox. This time, aku almost pitam sebab panas sangat kot sampai aku yang tergolek jatuh masa stop budak flying fox. adei, embarrassing moment betul. Aku dah lama nak try memanah dan abseiling selain rock climbing, tapi selalu full. haiyaaa.

17. exam . 2 papers tapi bapak susah soalan. sebenarnya bila makin sikit paper exam, lagi scary sebab kalau coursework kau lingkup, dah tak de exam paper nak cover pointer. hewhew.

18. reunion classmate on my birthday. banyak kenangan wei jadik especially dengan tauke motel tu blerghh scary weh scary. Thanks nyanyi lagu birthday untuk aku. sorry untuk semua kekurangan semasa korang datang melaka.

19. big bad wolf. memang bad betul lah Mr. Wolf ni. ramai sangat orang. sama macam aku pergi kat the mines dulu. blerghh. I hate crowded place, with crowded people. tapi demi membelanjakan voucher buku dengan cara yang elok, pergi je la haunting buku. ni satu kotak bila nak habis baca pon tarak tahu lah.hihu.
20. parti magee kat bilik nisah. sedap wooooooo nisah masak. keh3. I am grateful that we still close like we are still in the same JPP again though it has been a year we left that organisation.

21. ending sem ni dengan pertunangan ashratul, one of my best friend,,. satu kelas, satu biro perhubungan luar. pergi umah dia kat kajang awal sebab tak nak balik umah, konon cuti terus lepak kajang. pastu tak sangka jadik mak andam terjun pulaks buat hantaran tunang.cayalah. Masa ni jugak jumpa encik zul yang aku rasa dah dekat 3 tahun tak contact. thanks bawak pergi loyat dan karok bagai jugak untuk nasi ayam yang best tu. thanks jugak razman sebab bawak pergi loyat lagi sekali untuk ambik tab aku yang pecah ( ok ini sedih giler ). thanks juga nini and shima bagi pinjam tidur kat bilik korang. lama giler tak lepak sama kan. Jumpa jugak jerangkung atira isa yang memang kaki merapu sama masa matriks.topik hangat, si cakap besar. hewhew. *tak baik nya aku*

22. before terlupa, sambut birthday syida dengan geng2 camping RZRM. Seronok prank syida cakap cikgu nak jumpa, maaf lah cikgu izrain kami pakai nama cikgu. weeeheee muka syida lepas baru bangun tidur macam nak telan orang.nasib baik ada birthday party kan. Ok last dari sambut birthday syida yang ke 20, aku prank bagi katak hidup kot sekor kat dia. punyer la setan perangai. Sorry Ida.

23. permainan tradisional, best woo tak pernah sepanjang hayat aku main konda kondi. leuls. best. Best merapu dengan team classmate ade ler..

24. besides drama, ada short debate untuk subjek minor Pendidikan Moral, tak pernah aku pegang part pembangkang ketiga. ok lah tu, walaupun dah lama tak debat, still bole lagi la bangkang hujah..

( jadik best debater time ni je la. time betul2 match tak dapat lah.. )

25. awal awal sem pergi mandi Air Terjun Jementah dengan ibu, ayah n geng2 camping. Anis Nabila buat gimik kena suspek kencing tikus bila sebenarnya dia kena appendiks. hewhew. tak masal kitaorang gelabah g check darah sama. aku la yang tak selamat bila aku pon duk demam berminggu minggu tapi duk main demam kebah sekali check darah kena suspek sama. tak masal je aku kena masuk air siap naik ambulans kot pergi hospital. fuyooh seronok pulaks. ni mak aku tahu mahu dia tak risau. keh3.

26. Being a coach n fasilitator untuk anak anak yatim KAYFAZ. Ajar dyeorang untuk sukan anak anak yatim, .tetiba jadik fasi latih mereka olahraga. One of my wishlist fulfilled. I finally managed to spend time with them. They just need love and they wanted to be treated fair with love. Thank you anak anak for the best moments in my life.walaupun sebentar cuma

lecturers and us.. 

27. cendol with my classmates. miss kristil lecturer kami belanja yaww pastu jalan2 kat jonker walk sekejap.
28. don't forget to reward yourself after the hard work. Lepak with Ashratul lepas habis je program. My addiction, coffee starbuck.



29. jogging n gym with rumate . kat bukit serindit, baguslah lepas jogging tibai roti canai yang calori dia memang tinggi. so apa guna jogging kan? wiwiwiwi. well, happy tummy happy me.

30.pergi gym and pergi belajar berenang kat hotel coboi. yihhuuu aku dah pandai berenang sikit sikit. good job to myself sebab ni pon dalam wishlist aku untuk 2014. keep it up. pergi gym kat depan jusco dan gym ni baru bukak. rm5 per entry.not bad lah kan bukan selalu pergi. swimming rm10 per entry.

31. having a short but memorable time with mantan jawatankuasa perwakilan pelajar. dua tahun aku dalam organisasi ni, kerja sama sama nanges sama sama, jadik the hulk angkat kerusi podium pasu bunga yang berat dia boleh tahan sama sama. Ukhwah ni masih lagi kukuh. as if we are still in the same organisation. Thanks a lot akak senior n kawan kawan. masa ni aku dapat selam kisah hidup masing2. luar ada tawa, hati yang selalu menangis. Bukan aku,, tapi mereka juga. cuma kisah kita berbeza.


sem depan lagi banyak jalan since one of my geng nak kawen,, nak tunang lagi. aku pon wajib ke penang n batam untuk backpack. phewww. kena kurus cepat2 sebab nak pakai baju cantik cantik.

I guess, I am enjoying my life. ;)







No comments:

Post a Comment