Sunday, November 30, 2014

Manisnya Cinta Di Cappadocia

filem arahan Bernard Chauly,, selain daripada filem2 beliau Gol & Gincu, Pisau Cukur dan Istanbul Aku Datang.... I can't wait to watch this movie.. WHYYYY?


sebab ni lah cerita adaptasi novel manisnya cinta. My first novel yang aku baca zaman sekolah menengah dulu and I must say sebab novel ni la aku jadik addict baca novel sampai sekarang (walaupun aku ni cerewet bab2 pemilihan novel untuk dibaca) and sebab novel ni la aku berangan nak kawen dengan pilot.. funny, how I was so immature back then, well normal la tu zaman remaja orang kata. 

boleh jugak aku katakan, novel ni bagus sebab dia memperlihatkan cinta dalam segenap dimensi. not only love between couple, but love among family members and spouses. 

itu dulu dulu, sekarang ni dah matang, dah boleh nilai.. sometimes hanya orang tertentu je boleh dapat cinta macam dalam novel ni. certain je boleh dapat kawen dengan putera raja, dengan pilot, dengan ceo bla bla bla.. sebab semua tu bukan jaminan dan bukan di tangan kita untuk kita pilih macam mana ceritera cinta kita. Yeah, in novel boleh la berangan sampai boleh tertidur baca novel tu pun senyum kemain lagi dalam tidur tu.. In real life,, rasa logik ke terlanggar pilot ke ceo ke pastu jatuh cinta? there is, HIS plan can make everything possible, tapi berpijak pada bumi yang nyata.. Everything demands beauty. 

Whatever, stop rambling nonsense opinion,, I can't wait to watch this movie. Moga berkesempatan tengok dan ni jugak first filem melayu yang aku nak tengok kt cinema.. Bila bercakap pasal cerita ni, aku teringat arwah. Ni novel yang aku pinjam dari dia kalau tak silap.Bila tengok the making filem ni, teringat arwah. rupanya lama sudah arwah pergi tinggalkan kami semua. almost 7 years.. She loves reading novels too, sama la kami semua zaman sekolah dulu dulu..

Atin, it has been a while you left us yet your laughter vividly lingers in my mind. Kalau atin masih ada di dunia ni sekarang, mungkin saya akan ajak awak pergi tengok wayang ni dengan schoolmate kita yang lain. let's reminisce the moments where we were all young, naive and innocent.....

Al fatihah, may you and your family bestowed among the chosen one. I miss you. 

p/s : cappadoccia,, a beautiful heritage place in Turkey. someday. I'm going there someday. haisyh ini buat aku makin tak sabar untuk habis belajar, kerja earn money, simpan duit untuk ke Turkey dan Istanbul.. solo travelling because I'm finding myself in a foreign country. I hope to find again, the long lost soul ,, the long lost love. I'm telling myself, sabar. 

jom tengok movie ni jom, kita kembali ke zaman remaja yang cukup naive tu,, : trailer 
http://www.youtube.com/watch?v=C_33W3mToro

No comments:

Post a Comment