Wednesday, December 24, 2014

current life update

Pantai Timur sedang diuji dengan ujian banjir. Yeah, you can never go against the mother nature, when it strikes , it will leave such a great impact on human lives, bring a lot of destruction. Tapi itu juga petanda bahawa, kuasa Allah mengatasi segala galanya.

Ujian banjir tahun 2014 I think is the worst, last time it was in 2007. Mendoakan keselamatan those affected families because of flood,, mendoakan dipermudahkan urusan pemindahan dan pengagihan bantuan. Risau, sebab kota bharu pun dah mula naik air, indicator yang situasi akan getting worst, yang di area kuala krai dan gua musang tu tak tahu lah nak cakap macam mana lagi.. It is so heart wrenching. Seriously it did. Worried about the children, pity to the animals, and especially kepada family mangsa banjir..

Let us keep praying,, make du'a semoga semuanya akan baik baik saja.. Tadi aku driving pergi bayar bil internet kat Kota Bharu, air belum naik. at 10pm, baca group whatsapp tengok kota bharu dah naik air. Pengkalan Chepa, my house ni pun maybe kena berjaga jaga juga, air mungkin naik dari area pantai. Pengkalan Chepa dekat dengan pantai cahaya bulan,so my area memang windy kuat kat sini walaupun air belum naik.

Tapi mujur sempat pergi melawat adik kat Terengganu yang kena masuk plkn. Aku dah mula belajar drive balik, lepas kena gantung lesen driving sebab accident 5 years ago.. muahahaha. punyer la lama mama aku tak bagi drive. Now, dah belajar drive balik, belajar untuk overcome trauma sebab accident dulu. Guess what, I drove back all the way from Terengganu back to my house. Abah ada kat sebelah of course. Sempat buat mistake dengan brek emergency gara gara sekor biawak melintas, kalau tak dah kena langgar, and aku mesti akan trauma balik.. ;( Ok, Alhamdulillah, semua selamat.

Drive highway yang tak de orang ok lagi, aku dah gigil gigil tadi drive dalam bandar kota bharu yang banyak kereta. So need to have more practice, sebab nak drive untuk praktikal nanti kat Melaka. Lagi banyak kereta,, lagi kena careful sebab pemandu kat sana drive macam ape entah..cuak nya,,,

ape pun, menghabiskan sisa cuti dengan tidur, makan, blogging and reading novel. lepas ni konfirm la dah tak de semua tu...

I don't know what is going to happen, but I pray everything will be just fine. Ujian banjir ni Insyaallah sebagai hikmah buat kita, selaku hambaNYA.

No comments:

Post a Comment