Saturday, January 3, 2015

engagement and wedding

sekitar rentetan 2014.

percaya atau tidak, aku dengan Ashratul yang buat hantaran ni semua okayh. Tak sangka aku ada bakat terendam. Lepas ni boleh roger aku kalau nak suruh gubah barang hantaran.. Lol

sampai tertidur budak ni bawak dia jalan-jalan

Bawak anak pergi engagement Ashratul.. 

Fatin dan aku best friend classmate. Kak azie dan anisah pulak best friend masa dalam perwakilan pelajar. 

sekarang dah selamat jadik bini orang dah Ashratul ni, first classmate kat maktab yang jadik Puan. 


dengan adik and kezen bella yang kecik kecik lagi. Main bola sepak dengan dyeorang penat je aku kejar bola.



throwback Bella_Ed engagement. 


engagement Ashratul dan Bella, which both of them were finally got married. Alhamdulillah . Same goes with my former classmate, Hanum. Dah selamat kawen, even right now dah pun pregnant. She is the first classmate to get married, and we were so excited about it. I went to Kuala Lumpur with Ilia Eleena (since she finished her study in Adelaide, and currently in Malaysia) to attend Hanum's wedding. Mana boleh tak attend, Hanum dah sponsor baju bridesmaid kot untuk aku dan classmates yang lain..

Majlis dia cukup grand, the I just couldn't stop my tears during solemnization when she finally became someone's wife. I am so happy for her. Tak sangka boleh reunion balik ramai-ramai macam duduk asrama dulu, bergossip tak ingat dunia, makan sama-sama, buat kerja sama-sama, makan telur sama-sama (Haida yang paling suka makan telur rebus dengan kicap) and part paling sweet dan terharu. Tidur ramai-ramai dalam bilik pengantin bersama bakal pengantin. Seriously, brought back those wonderful moment bila tidur sebilik dalam dorm. Amirah sempat tangkap gambar kami tidur ramai-ramai.

 The best part, bila bangun pagi mamai-mamai aku boleh tanya soalan entah pape,' ada orang book tak toilet tu , aku nak mandi ' and hanum said ' mek ye, ingat ni zaman hostel ke?' Oh mai,, I forgot yang kita dah berzaman tinggalkan zaman pakai baju uniform sekolah cap Canggih tu.. Aku secara personal kagum dengan hanum. Kagum dengan hijrahnya menjadi seseorang yang lebih baik, hijrahnya menjadi seorang muslimah yang benar-benar mengikut ajaranNya, dan janji Allah tidak pernah tidak tertunai. She was gifted with a wonderful love story.

Dia tak pernah jumpa pun bakal husband dia, diperkenalkan melalui orang tengah, message pun sekali sekala, last-last jadik suami. Dan paling best, tu adalah senior sekolah kami yang aku pun tak pernah tahu dia pernah wujud di sekolah tu, kami form 1 dia form 5 lepas tu dia sambung belajar oversea... dan impian Hanum untuk bercinta selepas kawen, termakbul dan aku tahu, dialah wanita yang paling bahagia..

banyak yang boleh dijadikan contoh melalui kisah dia. She is a good example to us,and to me, dan aku sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kawan-kawan.

memori paling best dengan hanum adalah bila kami tidur satu katil, esok pagi katil tu patah. Imagine, katil tu katil besi kot, memang saja nak bagitahu kami ni berat ke ape. Even penyelia asrama pun gelakkan kita orang masa buat report katil patah.. Hailahhh..

Hanum dear, semoga sihat - sihat saja dengan baby. Nanti kami akan jadik mak cik.. Oh no, like seriously aku rasa dah tua sekarang. hahaha.

I missed you girls,, Lepas ni turn sapa pulak kawen, boleh la reunion ramai-ramai lagi lepas ni.. and I will be attending more wedding ..





part makan dengan telur rebus dan kicap ni paling win.Ada orang tu kan baru balik dating. haha

makan sekali, tidur sekali, make up sekali.. hahahaha. 


Wedding ceremony. Jadik dayang dayang katanya.. haha


Cantik kan Hanum.. yeayyyy.. Ni masa akad nikah.. 

No comments:

Post a Comment