Thursday, January 8, 2015

Simple Explaination HY

Aku rasa aku memang dah tak boleh nak bagi peluang pada kau, sebab aku tak boleh accept yang kau dah cross the border. You abducted my privacy. Seriously, I was mad like hell knowing you stalked my blog and read everything starting from the first post.

Come on la, in every relationship , there is the need to have some respect between both of you. I tak paksa pun you cerita semua benda pasal your ex, pasal your family,, I respect your privacy. Tapi you, disebabkan oleh sifat curiousity you konon nya nak kenal I you stalk everything padahal I tak bagi pun link blog I pada you. Seriously I cannot accept that. I forgive you but I will never forget. Never. Why? You nak tahu betapa pathetic nya hidup aku having this unrequited love and still cannot move on until today? This blog I just my diary, a site where I pour everything inside my heart where I cannot tell my friends about it. Can't you respect that?

Since then, aku dah tawar hati. Perlu ada ruang kau bagi pada someone tu, hormat privacy dia. Sebab tu aku benci media social tapi aku sangat pentingkan privacy blog aku. If you are a stranger, I don't mind reading, I don't mind if you just a friend of mine tu pun tak semua aku bagi baca blog aku tapi kau, someone yang bersungguh inginkan aku. Bagi la masa untuk kita sama-sama kenal satu sama lain,, kalau aku tak nak cerita tu, hormat lah privacy aku.

No one cannot take my love towards kiroro. Sekalipun dianggap macam sampah, sekalipun he can tell me 'matilah kau dengan cinta kau' . I believe in love, I believe there is not wrong to fell in love cuma aku jatuh cinta pada orang yang salah.

Dan kau, I will never come back to you. Never, because of this. Tak payah la nak cakap tunggu lagi 3 tahun bagai, sebab the deal is off.

Lagi satu, kau selalu bagi bermacam alasan, kau tipu hanya untuk puaskan hati semua orang. Niat kau baik, tapi menjerat. Look at what happened between our friendship, 3 of us? dan kau cakap kau nak berubah, tapi tak nampak pun perubahan tu, you keep giving excuses,, kau nak orang paham kau tapi kau buang orang dalam hidup kau. Kau nak simpan aku, tapi orang lain kau nak buang mereka. Kau rasa orang tak sayang kau. Come on la.

Lagi satu, I doubt bila kau mula-mula follow twitter aku hanya sebab coincidence. Tak kan lah kebetulan kau nak follow a stranger di alam maya kot. Lepas tu boleh add facebook aku tak sampai satu minit pun, padahal aku tak bagi tahu pun nama facebook aku pada waktu tu. Sampai sekarang aku ragu dengan kejujuran kau cakap itu hanya kebetulan. Nama di twitter lain kot dengan nama facebook. Maybe kau sebenarnya dah lama stalk aku melalui dia. Sebab kau nak tahu pasal dia melalui aku? Tapi ironi nya, kau mula suka aku?

huh, bullshit.

Tolong lah faham yang aku dah tawar hati. Dua benda ni cukup untuk buat aku tawar hati. Sebab aku rasa tak bebas dengan kau, kau akan sentiasa stalk aktiviti aku 24 hours di laman sosial. Aku tak bebas, when someone keep his tail on me. I cherish my freedom,, aku pun stalker jugak tak de lah selalu buat sekalipun kiroro. Hidup dia, hidup dia la. Sekali sekala stalk bila rindu tu normal lah. I wonder how my life will be if I choose you, mesti tak bebas. Dan aku sebenarnya tak suka manusia yang pakai nama orang lain, identiti orang lain. Ok la, faham di laman sosial ni tak boleh expose sangat identiti kita, ok . Why not you guna nama watak kartun ke, watak pape je lah,, upin ipin ke, tapi bila kau guna nama azman razak untuk ig kau, aku sebenarnya tak suka. WHY? sebab aku ada kawan azman dan razman razak? Kalau bukan fine, tapi aku pelik tak kan kebetulan jugak tu?

If kau guna nama azman razak di ig tu suatu masa dulu sebab berkait dengan hidup aku (they are my friend's name) , I hate you for that. You sangat selfish sampai you tak hormat privacy dan identiti orang. Seperti mana aku benci manusia yang pakai nama orang lain untuk famous.

No comments:

Post a Comment