Sunday, January 4, 2015

where's your manner haa?

salah satu situasi yang boleh bikin darah aku menggelegak 100 darjah celcious adalah bila orang tu biadab dan tak de manner. Sebab aku sangat lah pentingkan manner,,


bila kau off henfon kau untuk charging pastu bila dapat sms dari maxis cakap 'you have a miscall from .......' So kira manner la kan kau akan return call? dua kali aku call direject nya. Aisyh panas. Lepas tu aku message tanya ' salam ini sape?' Dia boleh reply awak nak ape, lepas tu salahkan aku sebabkan coc dia hilang masa aku call dia. COC tu sejenis game clash of clan.

What the heck. Macam aku penyebab kau hilang coc. Biadap betul.

Memang aku jawabkan aje species macam ni,, lepas tu tak mengaku dia ada call. Memang kasi panas. Kalau tak fikir sebab maybe tu important call ke ape aku tak return call dah,,


my last word for that stranger ' kalau awak rasa coc tu boleh bawak mati, sampai adab awak pun mati' .. lepas tu dia hangin bila aku cakap macam tu. Eh memang kau yang biadap dulu, memang patut la kau kena..

Then, dia mintak maaf, bla bla bla.


Malas nak layan. deleted sms.

tutup buku.

come on, COC je kot. Tak kan sebab tu kau tak beradab. Cuba kalau unknown number tu masuk sebab nak bagitahu kau ada emergency case ke ape, pastu kau reject. Jangan nanti ada yang menyesal tak sudah. Kalau kau rasa COC tu boleh kasi kau kenyang, kasi kau duit logik akal lah sikit.

ni contoh species manusia yang memang aku jawabkan aje , tak perlu dah beradab dengan orang macam ni. I let that person know that he/she is damn rude.

No comments:

Post a Comment