Thursday, March 19, 2015

my silly dream

borak borak kat wassap dengan Ilia, I can't believe our friendship has been tied for almost 10 years. Kenal sejak form 1 membesar sama-sama di hostel, share toilet yang sama, katil yang sama, study sama-sama, share everything sama-sama. I am grateful to have not only her, but the rest as my friend.


As usual, borak borak kosong, silly conversation. Talking about travel, then pasal nilai ringgit mata wang Malaysia yang rendah. Ok, susah nak travel, susah nak kumpul duit nak kawen, dengan gst bagai barang tambang mahal bagai. See, the struggle as a marhein. Sakit siaaakkk nak hidup macam ni. Bayangkan orang yang lagi susah dari aku. Kesian kot.

Hai pak pak menteri yang bijak bercakap tapi bodoh dalam tindakan, cukup lah mengkhianati kami dengan sifat tamak kalian.

Aku nak travel, aku nak kawen dowh. Then come to this silly conversation.

My silly dream to have my wedding near the beach.. Nak ala-ala wedding dalam taman or tepi pantai. Since I very love nature. Tapi bila fikir, itu impian tak akan jadi kenyataan kot sebab kos mahal. Lagipun nak sewa area dekat pantai memang mahal gila. Sewa khemah dah berapa, inikan nak sewa tempat and catering lagi.

jadinya 2 tahun lagi la aku kawen lepas aku grad.. Sebabnya, aku pun nak juga kawen grand walaupun tak grand gila gila, macam yang lain..


Ada video wedding, photoshoot session, candy booth macam chocolate fountain and cendol ke, photobooth, pelamin simple pun tak pe, goodies, and of course makanan.. Tu semua dah berapa oiii, So banyak kena buat sendiri kalau nak jimat.. ha.ha.ha. Macam bella buat masa dia kawen tu.. goodies masukkan kacang dalam botol sendiri, photobooth set up and gambar print sendiri, layout card 'I am single, I am next' tu buat sendiri candy booth pun sendiri, Ok la kan jimat.


according to Ilia, kalau pelamin atas batu tepi pantai PCB tu, boleh koyak gaun kawen aku. hahaha..
I just nak pakai white gown dengan kasut dr. martin je, tak nak high heel nanti aku cium tanah pulak terpeleot kat situ.

hopefully bakal suami tak tinggi sangat. Tapi I suka orang tinggi, dalam 172cm macam kiroro tu, macam mana ni? hahaha

ok enough with silly dream that will never come true.

No comments:

Post a Comment