Tuesday, April 14, 2015

deleting. deleting.

delete a few unwanted contacts.
deactivate my FB demi menyahut seruan my friend yang mampu hidup tanpa FB. How did you do that?
Trying to delete my wechat account but failed miserably. Sebab dia tak boleh delete account. Aisyh.


Now, number aku pulak yang problem. Line tu saja gedik aku tukar lepas tu baru realise macam mahal. Kahkah. Nice one syazzy. Now it is either I can the operator line back to celcom or I buy a new number. I am considering to use Umobile but I love my old number.

Then I told myself. Maybe this is the best time untuk start new life by removing a few people in your life. So, I just need a new number. Not now, malas nak layan sangat sebab macam nak settle masa cuti nanti. I just changed my wassap number jadi number maxis aku instead of my celcom number and already updated my number kat group wassap and family members. So kalau tak dapat wassap tu, pandai pandai la message or call sebab aku still on number celcom aku. Jangan nak menipu cakap wassap tak dapat ke ape sebab aku dah update kat situ. Lagi satu, bila tak dapat wassap orang tu, nampak tanda tak doubletick, message je la at least kan. Easy.


Maybe bila guna nombor baru ni, aku hanya akan update pada contact yang betul-betul perlu. Yang betul-betul aku ingin untuk terus berhubung dengan mereka. Ni masa untuk aku pentingkan diri sendiri. Selama ni, bila contact ajak lepak berjuta alasan bagi tapi tengok recent activity boleh je bersuka ria. Member yang jenis datang bila dia perlukan something ni patut tak perlu contact dah kot. So, change your number, and start a new life. Aku memang perlu remove certain people in my life. I am sick of the drama. I am sick of everything.


Sama juga dengan account wechat. Aku nak delete sebab banyak male contact dalam wechat which I found it improper sebab banyak gambar aku upload kt moment wechat. Aku rasa sekarang ni tak perlu kot publish gambar pada male friends sangat. Salah satu sebab dia aku tak suka bila dia curi-curi ambik gambar aku kat wechat. I just need to safeguard myself. Tak perlu nak tunjuk sangat kalau hanya untuk raih pujian and I prefer gambar-gambar aku untuk female friends je.

Tu jugak sebab aku deactivate fb, Nanti gatal tangan nak upload gambar, pastu lalai.Aku akan selalu activate tapi hanya untuk respond pada kerja berkaitan dengan kerja aku dan juga invitation member kawen ke. You can never live without a fb, sebab nak tahu update kawan-kawan. That's all.

It is time to have less pictures being posted too public. Rasa macam tak proper. Aku hanya aktif kat twitter yang mana banyak kawan highschool, dan juga instagram. Dalam Instagram tu pun aku tak upload gambar aku berdua dengan lelaki. Ini border yang aku perlu jaga aku rasa. Unless bertiga, ok la sikit.

I believe we as woman, kena pandai letak border. don't expose everything too much.
So I signed up for new wechat account,seronok aiyh post gambar sebab hanya add female contacts ada a few male contact je, less than five. Tu pun one of them is my own brother.


Back to main topic here, I will delete a few accounts for my social applications, and have new number. Maybe la nanti aku hanya akan update wassap dan wechat using my new number. Aku sangat menjaga privacy di samping aku rasa ini masa untuk remove certain people from your life. That's all.


I wanted to start everything new. Penat dah jaga hati orang lain. Penat dah nak pura-pura ok. So, nak pentingkan diri sendiri dengan walking away from certain unwanted people.. I am sorry. I am sick of drama. ;)

No comments:

Post a Comment