Saturday, April 18, 2015

it's my privacy.

I am mad.
Seriously I do but I keep it inside. Karang cakap ada yang sentap.

Ok maybe aku perlu untuk belajar meluahkan, belajar untuk tak perlu jadi baik sangat dengan menjaga hati orang tapi hati sendiri tak terjaga.


Aku paling tak suka orang sentuh my private life, my privacy. Come on,, who are you to invade my privacy? Even if we are very close, make sure you ada borderline untuk hormat privacy orang. Apatah lagi kalau aku tak rapat dengan kau.


Pantang betul aku. Fuhhh.. Sabar la hati, sabar. Maybe someday kau akan terlepas cakap ' mind your own business' and get ready for another conflicts in life. hahahaha. So sabar, hold your tongue. Aku tak suka bila orang marah bila aku tulis blog, this is my blog you have your own blog too so mind your own business. Bukan aku nak buka semua kisah hidup kat blog ni pun, unless kau stalker yang gigih lagi kental nak scroll down all my entries. *laughoutloud*


Aku tak suka bila disuruh buat itu ini untuk solve masalah kau. Just provide a solution, not a decision. Urghhh. shut up please.


Now kau dah paham kenapa aku banyak diam dan bercakap hanya bila perlu. Sebab aku rasa bila orang tu tell their problems, all they need is a pair of ears to listen, bukan kata-kata yang boleh tambah api jadi marak. *macam batu api la konsepnya* Provide with rationale and few solutions. The rest, let them decide.

Senang kan?


Tapi yang senang ni la ada yang tak reti bahasa nak buat. Dan aku jugak marah bila ape saja aku buat being judged. Itu salah ini salah. This really piss me off. Kau sape? Kau sape untuk judge aku? Hanya kawan. Hanya kawan dan bukan kawan baik pun. So mind your step, mind your words before I speak out. The calm one and the silent one are the one that you should fear of actually. Sebab sekali aku cakap, karang sentap dia boleh buat hati kau bernanah. That's why selagi aku boleh sabar, aku diamkan sebab aku percaya 'words can be even sharper than sword' . The last thing I do is to hurt anyone.


Tapi kau tunggu je masa kau. Lambat laun, kalau bukan aku, orang lain akan tolong kasi sound sama kau. masa tu, aku nak tengok tara mana kau boleh accept. *evil grin*


Now, get lost. Tak sabar betul nak habiskan belajar. Get out from this place and do all things that I love to do.

My privacy, is doing things that I like without being judged. You bukan siapa-siapa nak judge hidup aku. When you learn about people, when you learn to be in their shoes paling tak kau belajar untuk kenal dia dan hidup dia kau akan cuba untuk paham kenapa dia jadi macam tu instead of judge her/him. That's why aku tak pernah mudah nak judge orang kalau orang tu dianggap jahil orang masyarakat sekeliling ke ape contohnya, sebab there must be a reason beyond everything. So respect them, respect their privacy. Mulut puaka you tak perlu kepoh untuk judge sana-sini.



No comments:

Post a Comment