Tuesday, April 14, 2015

Thank you.

Thank you for everything I have with both of you.
Thank you for the love like siblings. I hardly have that feeling of having real siblings. With both of you rasa la macam mana siblings tu boleh jadi macam puaka kadang-kadang. Hahaha.

Thank you for all the bullies I did . I remembered minum air ashratul tanpa rasa bersalah padahal tahu dia memang jenis minum air banyak. 
Thank you for being there to listen to my rambles and nonsense mumbling. Thank you for the supporting words, thank you jugak untuk ayat nasihat yang menusuk je dasar ulu hati pedih dia tu kan tak usah cakap tapi itu la kenyataan yang kena terima.

Terima kasih sudi turut sama marah akan apa yang berlaku pada aku, sekalipun aku dah tak mampu rasa apepun lagi, thank you jugak sebab up status kat FB sampai orang ingat you gaduh dengan husband, don't do that again little pumpkin it is not nice nanti orang ingat you post pasal rumah tangga you in public. Thank you for everything. At least aku belajar jadi bidan terjun jadi penggubah barang hantaran, at least aku pernah ada moment redah hujan lebat sambil berlari dengan kau sambil boleh gelak ketawa lagi. Thank you sebab selalu dengar apa dalam hati when I hardly let it out to others. 


Thank you sebab sudi habiskan sayur aku yang aku paling tak suka makan dubu-dubu. Thank you sebab mampu sabar dengan aku, nak-nak 3 bulan kita praktikal sama-sama, thank you untuk words of wisdom yang kau bagi, sebab hidup kita ni ada persamaan somehow so we can share everything dengan mudah sebab tak semua orang paham situasi kita selagi kita tak berada dalam situasi tersebut. Thank you sebab aku belajar something dari kau. Thank you sebab selalu akan ajak aku solat awal waktu before nak tengok movie ke nak keluar pergi mana-mana. Thank you for everything. 

Thank you to both of you sebab ada moment best kat penang. Went to penang untuk bachelor vacation little pumpkin, thank you sebab sudi bonceng aku yang berat macam badak ni pastu ada moment kena follow dengan bangla, uiyh dasyat betul Penang ni, thank you sebab sudi travel cheapskate dengan aku, thank you jugak sebab sudi terima hakikat that 3 of us ni memang gagal bab baca peta. kahkah!. thank you jugak sebab cipta memori kita panjat pagar belakang maktab untuk balik maktab sebab esok lecturer nak jumpa lepas tu lupa area tu ada cctv. Deng! I keep praying yang cctv tu dah jahanam kena panah dengan petir. Hahahaha.


Thank you sebab sudi celebrate birthday kat ice bowl melaka. Hahaha.
Thank you jugak bila kita share satu bowl laksa penang masa hi-tea persaraan pensyarah tadi, aku gigih tak taruk sayur bawang and semua bahan-bahan dalam laksa penang tu kecuali telur, kuah dan laksa sahaja tapi korang gigih pergi tambah tu semua termasuklah cili bawang sayur. Haihhh. Yeah, aku mampu makan makanan pedas sebab korang but no to sayur.  


Thank you sebab aku mampu tunjuk diri sebenar aku dengan korang dan mampu terima dengan baik walaupun ada certain times kita akan bertegang urat jugak. We fought and we love again. Thank you jugak at least I learn to remember little things about both of you. At least aku tahu little pumpkin ni tak suka makanan tapau tapi suka makan panas-panas kat kedai, dan akan minum banyak air. At least aku tahu si dubu-dubu ni suka jalan-jalan tepi sungai and have high taste for perfume and branded stuff.Thank you jugak sebab sudi makan nasi tepi sungai melaka tu haaaaa. sadis betul rasa.  

Thank you for everything that I cannot list out here. Jom escape lagi nanti. You are the love of my life.
 For every little things that I know about both of you, I am proud. 
p/s : ni tang bila kita nak pi photoshoot kat gurun sahara kat kelebang ni hampa semua? 





can't believe that little pumpkin yang kawen dulu. Aku yang akak ni still forever alone. kahkah.


hi tea moment . May our friendship last until ke anak cucu. ewaaah. . 

No comments:

Post a Comment