Friday, May 15, 2015

my clumsiness

Allow me to laugh at my own clumsiness for a moment. 
aku rasa nak bunuh diri sekejap dengan kebodohan sendiri.
Sebab jiwa kacau tak boleh fokus study hati rapuh dan rabak buat masa sekarang aku nak la buat drama escape pergi Singapore macam hari tu pergi travel solo.

Hari tu pergi sorang-sorang Singapore at least sempat jumpa Ilia Eleena and enjoy the night view kat Singapore dengan dia sebelum aku travel sorang-sorang pastu. Kali ni aku plan nak pergi betul-betul sorang, study kat tepi pantai yang pernah aku tido dalam khemah kat sana sebab tak mampu nak sewa hotel. Tapi bising habis sebab dekat dengan kapal-kapal kat pelabuhan dan juga dekat dengan airport. Who cares. I sleep soundly kot kat tepi pantai tu. 

Aku rindu nak tengok sunset kat situ sebenarnya. Ingatkan kali ni bangun je nak tengok sunset pastu study sorang-sorang. So bermulalah babak drama aku kat melaka sentral sebentar tadi. 

Al kisah bermula bila aku nak hantar barang aku kat adik supaya dia bawak balik barang aku ke Kelantan. Malam ni si adik naik bus untuk pulang cuti semester dan aku nak la kirim barang kat dia sebab nanti aku balik dengan flight. Flight tak lepas nak bawak beg berat-berat ni oiiii.. 15 kg je haihh. Ingat lepas tu nak beli tiket pergi Larkin johor, pastu sewa hostel murah kat sana tido satu malam kat situ esok pepagi buta baru masuk Singapore and book hostel kat sana. 

Aku dah standy baju sehelai seluar sehelai tudung sehelai dengan buku-buku and other stuffs kot. When I go to the ticket counter, nak bukak purse konon-konon nak beli tiket terbawak keluar passport. I don't know why mOk y intuition says so that I need to check my passport first. So I checked my passport. Deng ! Almost expired and I can no longer travel abroad. Dah nak mati, bagi aku dah mati la passport tu sebab 6 bulan sebelum dia expire kan memang dah tak boleh travel (nape la buat polisi macam tu, rugi taw..) 

I feel like crying. Dengan cool aku cakap kat akak kaunter 'Tak pe lah kak, saya tak jadi beli tiket.' 
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....Rasa macam apa lah kau ni syazliana, clumsy nya lah hai.. * headbanging on the wall* 


Ni kalu aku mintak dengan mama nak buat passport, mesti dia suspicious punyer. Last buat passport tu pun lepas sebab aku nak gi Brunei untuk discussion dengan Universiti kat sana.

Tapi duit aku lepas nak gi Singapore je. Tu pun hostel je mampu aku sewa taw and you can imagine how awful that hostel would be. Haihhh

Pulang dengan hampa. Hantar adik naik bus. Bye bye.

p/s : dah. jangan ada sape-sape nak ajak aku travel luar Malaysia. Aku nangis nak ikut nanti.. 

Sempat lagi buat drama dengan si beruang cakap aku nak escape Singapore. Hurm dalam mimpi je lah jawabnya aku pergi Singapore ni. Fuhhh fuhhh sabar Syazliana. Ni salah sendiri sebab take things for granted tak check betul-betul passport kau expired bila. 

Camni alang-alang sem depan aku pergi jalan lagi, baik aku pergi somewhere else. Batam ke, Krabi ke.. hehehehehe.. ok kena kumpul duit, cari kerja kosong la kan.. lai lai sape nak upah buatkan assignment dia? ;)

X0x0. Please jangan jadi clumsy like me okayy. Benda camni tak seharusnya berlaku. kadang-kadang benda unplanned ni akan jadi memori yang best tapi kalau terlalu tak plan camni, petang tadi baru plan nak escape sebab nak hantar barang kat adik, cenggini lah jadinya.. Hurmmm nak gelak ke nak nanges tak tahu lah. 

*buka buku study*

No comments:

Post a Comment