Friday, May 15, 2015

sebentar cuma

sebentar cuma waktu yang tertinggal di sini.
di bumi penuh bersejarah.
bumi melaka.

Aku suka Melaka.
I fall in love with Melaka.
Small and busy town, beautiful people, wonderful food, splendid culture and many more.
How can you not love Melaka.
Everytime I met with foreigner even when I was in Singapore, I told them how wonderful Melaka is compared to Kuala Lumpur. ;)

And I am counting days to go.
I have no more reason to stay here.
The time is about to come.

Dr. Anissa once told me 'Pergi sebelum tiba masanya, pergi sebelum kita dihalau untuk pergi' . but I just wait until the time comes to the end. Then I will be leaving.


Until then, enjoy the moment puas-puas.
buat je pape benda merepek merapu meraban kat Melaka ni.
Pergi main bubbles kat Klebang ke, main layang-layang kat pantai alai je, lari-lari kat Jonker walk ke, lepak sesekor makan cendol kat tepi Sungai Melaka lepas tu mamak kat situ tanya 'tak sunyi ke sorang-sorang ni' .. hahaha

I am counting the days.
and I just want to create wonderful moments before I leave this place.
I am not planning to come back again to this place.
Walaupun darah Melaka sebahagiannya mengalir dalam diri.
let it be.
I have been here for almost 5 years.

It is time to go.
Pergi merantau ke tempat lain pulak, timba pengalaman sebagai seorang manusia, sebagai seorang hambaNYA.

Nak spend masa banyak-banyak dengan kawan-kawan untuk dititip sebagai memori terindah..That's all I want to do right now.

No comments:

Post a Comment