Friday, August 28, 2015

hectic life

hardly have time to update my blog. I have so many things to say actually, but I don't have time to write even an entry. Since malam ni macam nak malas-malas sikit so aku curi masa untuk update blog. Nothing much pun except for hectic life.


Ye lah, tak semua orang tahu akan perubahan mendadak yang pihak kementerian buat untuk IPG and even sampai sekarang (even taklimat petang tadi pun tak capai kata putus) kami tak tahu nasib kami macam mana after cuti bulan 9 ni. It's okay, we need to adapt with current situation in order to survive. So I decided untuk buat praktikum kat Melaka je senang. Nanti mintak duduk asrama then sewa kereta. Settle.

Cuma, bila jadi macam ni semua jadi chaos , assignment, research, viva, exam semua kena cepat dari tarikh asal dan waktu nak spend and create memorable time dengan kawan-kawan tu dah tak de sebab masing-masing busy nak kejar deadlines.

Selasa ni viva dan hantar research, lepas tu settle untuk exam je nanti. Sekejap je lagi nak habis belajar. Semoga terus tabah untuk diri sendiri, I have come until this far so I need to finish this battle. Insyaallah may Allah ease for us.


Then bila fikir pasal future terus kecut perut. Sekarang ni dengan keadaan di Malaysia yang macam ni ( I don't have to say it much, you know better) so aku macam dah prepare mentally kalau posting lambat. So I guess that is fine with me, aku nak cari kerja part time (masalah dia mem besar mesti tak bagi).

So far, hectic yang amat je aku rasa. Lack of sleep. Muka dah kalah muka panda,, dengan pucat lesi, makan ke mana tidur ke mana. Stay strong. That's all I need.

No comments:

Post a Comment