Tuesday, January 19, 2016

Mind your manner, MR.

this is all about manner. Remember this, no matter how educated or rich you are, your manner is what people are going to value you. Either they are going to respect you or not.

I believe when someone texted you, it is apart of your manner to reply at least with "ok" , "thank you" or "sorry" ... No matter how busy you are, at least respond to them, no matter how long it takes you to respond. It doesn't take a minute to reply with "i'm busy will reply later" if you are that busy. It is what we call as manner, especially when it is something important, especially when they ask for your favor or asking a question. I even reply the text even next day, telling i'm sorry that I was busy yesterday and I always take less than one second to reply someone's text when it is something important ( related with academic purpose or your mak cik text you ke).

Unless lah member kau just say hi or just wanna chat with you ,, ok la fine. you boleh reply later,, let say dia wassap kau pagi kau reply la before tido. Biadap kot kalau tak reply langsung unless kau memang nak friendzone dia. Bila orang dah buat baik dengan kau, berbudi bahasa lah.


Susah ke nak berbudi bahasa dalam alam maya ni? Paling tak lepas baca text dalam kuliah tak sempat nak reply nanti kena cekup dengan lecturer yang tengah mengajar, make sure lepas kelas tu cepat-cepat reply text. Let them know you are busy (tapi jangan jadikan tu alasan untuk menipu).


ok, I get pissed off even when my lecturer just left me with bluetick after my long text. At least, reply with "ok". Tapi sebab tu pensyarah nak buat macam mana. Tapi kalau kau ni just kawan,, memang lah you irked me to the core. Actually malu jugak bila nampak macam kita je beria and terhegeh nak start a conversation. Serious rasa macam jatuh lah pride bila kena layan macam tu..

I always tried my best to reply even aku tengah marah dengan orang tu sebab aku fikir, manner. Adab. Orang tengok kita ni bukan hanya pada luaran, tapi pada adab. Lagi satu, aku rasa biar orang buat kita, jangan kita buat orang.


p/s : Tak per, I always believe, what you give you will get back. Hidup ni sentiasa adil dan umpama roda. Life is like a spinning wheel, you don't always be at the top so watch your manner, Mr. may fate fare you better.

que sera sera

I have been holding this "penganggur terhormat" tittle for almost 2 months already, with no news at all from the MOE when our interview will be held. Congratulations to all my friends under SJKC tagging for their official posting letter. Since I duk goyang kaki at home, I spent most of my time on fb, twitter, blogs and IG. 

A few post from a closed group in the fb caught my attention. What I wanted to say is the attitude. Nampak macam tak matang je cara graduan IPG batch aku ni handle isu lambat posting ni. Dah terus gelabah dah terus pergi mention menteri pendidikan bila nak interview. Aku rasa agak awal untuk kita menggelabah and mula menyalahkan kpm sebab lambat posting kan kami semua. Do you believe in destiny? Do you believe in rezq? each of us has their own destiny and rezq. Mungkin batch tahun lepas posting awal, interview pun awal. Tapi tak pulak kita letak nasib kita pada batch sebelum yang posting bulan 5 bulan 6.. 


So chill. Cara kita menyalahkan KPM lambat posting kan kami semua tu aku kurang setuju. Ye tak dinafikan semua orang nak posting awal macam geng sjkc tu,, sape tak nak. sape tak risau dengan keadaan sekarang yang semakin kritikal.Semua orang nak posting awal. Aku sendiri pun dah mereput tak sudah kat rumah. Tapi don't you think it is too early to bark? It shows how shallow we think. Keep praying so that our posting will be going smoothly. Lagipun news dah cakap posting bulan 4 dan berperingkat so kalau KPM tak laksanakan janji mereka tu barulah kita bising. Let's come out with petition ke ape.. But this is too early, baru Januari. Sabar. Tuhan nak uji kita. Jadi sabar. 


Que sera, sera. What will be, will be. Have faith. keep praying. No matter what, we can through it and HE knows better. Cuba untuk matang sedikit cuma,, itu je.