Saturday, March 12, 2016

current life

it has been awhile I didn't write any entry, not even one after my last post. My life is good , I think so. At least so far, my life is good. I am still holding to my dearly life. I currently hold a tittle as a part time lecturer in a private college and I learnt so many things so far. Sampai aku cakap pada diri, " oooo camni rupanya experience masuk bekerja. Mulut dan fitnah berleluasa, tak kira la kau pakai tudung labuh ke tak,, berpurdah sekalipun. Masing-masing ada give and take. Bagi aku, kita lihat yang baik sahaja pada mereka. and you be careful with anything you share.Yang berkuasa pandang jelik pada bawahan. Yang pemalas nak mati tinggalkan kerja terbengkalai entah pape pada aku sampai rasa nak maki je orang tu tapi itu lah manusia. Student pulak Alhamdulillah so far aku jumpa yang baik-baik kelakar pun ada. Tapi ada jugak yang kerek lagi berlagak. Lumrah la anak orang kaya. Itu normal and aku tak rasa itu pelik pun.

Still, aku risau akan posting aku. Tapi percayalah, keep praying and tolonglah ada mindset yang kau kena bersedia untuk apa jua kemungkinan dengan keadaan negara yang cukup nazak ni. Tak mustahil posting kau tiada tahun ni tak pun lambat. Jadi belajar lah untuk survive, ambik la kerja mana-mana yang boleh, business sana sini. Kau memekak membebel menimbulkan provokasi tiada guna, kau hanya akan mengeruhkan lagi keadaan. Aku percaya ini semua rezeki and takdir. Belajar. Hidup ni banyak kena belajar. Belajar mengeluh tak guna, tak selesaikan masalah. Take your action, and survive. 

Aku cukup bersyukur untuk semua yang berlaku dalam hidup aku. Punya kerja yang elok,, walaupun orang cakap gaji tak seberapa, tapi biarlah aku nak cari pengalaman. At least ada jugak gaji, nak survive. Alhamdulillah mama restu kan aku pergi mengajar di sini. Semoga dipermudahkan segalanya. 

No comments:

Post a Comment