Saturday, July 9, 2016

new life.

It is time to start a new phase in life. Masa untuk aku berundur seketika dari semua orang dan hanya keep in touch with certain people. It is time to deactivate my fb, my instagram and cukuplah ada twitter and whatsapp je.

I think it is time to walk away from certain people'  life though it is not easy. I just don't fit in no matter how hard I try.

I think it is time to forget someone that I love, someone that I wanted to create and share every moment with him. It is not easy but I have no other option. Memang aku dah tak de makna dalam hidup dia. Why should I wait any longer ?


aku dah buat yang terbaik, for every relationship. Maybe it is time to focus on myself. Don't worry I am a lone ranger, I can survive alone. Cukup lah aku ada mereka-mereka yang masih sudi untuk terima baik buruk aku.

maybe it is time untuk fokus pada parents aku, pada family aku. Pada kerjaya aku. Maybe aku perlu cari peluang untuk sambung masters tak kisah la local ke abroad. and fokus pada nak beli rumah and travel.

banyak lagi aku nak buat. Nak parasailing, nak Europe tour , nak hiking panjat bukit panjat gunung semua lah nak buat. I will survive though it means I have to be alone. As always, I always be independent and a lone ranger will survive. cukup lah kot ada shima, ada housemates yang perangai macam onggila tak over tak sah, ada musketeers mcm ash and fatin, and also syida.. At this age, I just want to have a lot of acquaintances, but I kept a few close in my heart.

pasal finding a soulmate, aku tak rasa aku mampu untuk dapat tu semua. I will just appreciate what I have right now. Aku dah lama nak ke kemboja untuk buat volunteer work mengajar anak-anak kemboja yang miskin kat sana. Charity work sound good to me, aku dah lama letak dalam long term wishes. Maybe boleh dijadikan kenyataan ..

so bila dah dapat posting, means fasa baru hidup aku bermula. yahoooo..

No comments:

Post a Comment