Friday, July 8, 2016

to forgive...

to be frank, I get jealous when you posted photo with your girl friends, when you treat them dinner with those sweet captions but I realised who I really am in your life. Mungkin salah satu sebab untuk aku tak balas balik kata-kata tu dengan penghinaan sebab aku masih ingat segala kebaikan yang pernah dia buat untuk aku. He once put me to sleep, he once cover me with a blanket, he used to teach me " handbeg jangan kasi bersepah, kereta jangan bersepah ". Until today aku akan ada habit untuk kemas handbeg aku, kemas kereta yang aku naik tak kira lah kereta sendiri ke kereta housemate even kereta sewa yang aku sewa untuk pergi somewhere.

and I shouldn't say I regret knowing a jerk like him. Umpama aku tak redha untuk setiap percaturan Allah aturkan, umpama aku tak redha untuk setiap takdir yang Allah berikan. At least, I met such a wonderful family. A very loving family, strong relationship based on love not only materials only. I learnt that money can buy happiness but not everything. It cannot buy love of a family. I never regret knowing his family. Their love was so pure.

Dan aku dah lama maafkan untuk setiap perbuatan mereka yang menyakitkan aku. Sebab aku pun mengharapkan mereka maafkan untuk setiap silap dan khilaf aku... I never keep grudges inside my heart because I wanted to live i peace. I just need time to heal and forget everything. The best word to say is to move on. Kalau sememangnya aku langsung tak diperlukan dalam hidup, then why should I wait. I should take my leave, even for a long time ago I should have take my leave. Tapi kenapa takdir sentiasa pertemukan sekiranya aku tak memberi makna, tak pernah memberi erti then dear God, separate us. Don't let our path tangle and crosses with one another.

Ini bukan soal tak puas hati, lebih kepada kecik hati. Kenapa aku diperlakukan sebegini. Apa salah aku? Pernah ke aku hina orang? pernah ke aku pergunakan orang ? that is why I keep questioning... Forgive me God..I took this as a lesson. Pengajaran terbaik dalam hidup aku untuk setiap silap aku, aku harap Allah can forgive me and give me a better life.

maybe I should focus on myself. Cari duit banyak-banyak untuk cantikkan balik diri (kena cari balik keyakinan diri yang dah hilang ni) , cari duit untuk beli kereta and rumah and of course nak travel. Ada rezeki nak sambung masters. Maybe dengan cara sibukkan diri tu aku boleh survive and move on. dan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk mereka, semoga sentiasa dalam lindungan Allah.


forgive me dear Lord for questioning everything that YOU have decided for me. I am just a weak servant to you, aku tak mampu lari dari rasa sakit. Ampuni aku untuk mempersoalkan setiap takdir. ;(
Aku berserah untuk semuanya lepas ni. maybe dengan ke Sabah or Sarawak adalah takdir yang lebih baik untuk aku mulakan hidup baru lepas ni. Yahooo boleh travel pulau. dekat dah dengan Brunei and Filipina tu haaa..

No comments:

Post a Comment