Monday, December 12, 2016

2017. nothing much to expect.

I expect nothing in 2017.
tak nak la tanam azam nak sambung master, nak beli rumah..

one step at a time.
2017 cukup lah aku stabilkan dulu financial aku. disiplinkan diri aku untuk saving. Kerja keras untuk sahkan jawatan and timba pengalaman mengajar. Cukup lah 2017 ni tahun aku adapt dengan environment kerja, and duit lebih kumpul aset.

cukup.


bila kawan-kawan angkat honda bagai, I am more than grateful with myvi. bagi lah alasan nak balik kelantan jauh tu pasal kena pakai honda bagai, myvi pun boleh je sampai. Aku tak nak hidup di luar kemampuan aku. cukup untuk aku tak dibelenggu hutang banyak cukup untuk aku tido lena.. Unless la parents kau still support kau. Unlike me, I am solely independent on myself since I started to work as part-time lecturer.

so jangan sembang dengan aku pasal nak beli rumah or sambung masters. I don't have that much of money to get all that.

cukup tahun 2017 ni aku letak low expectation. and go with the flow but still I know what I will in 2017 will help me to achieve my goals in 5 years time.

that's all

No comments:

Post a Comment